byastämmor

I flera byar lever traditionen med byastämma kvar. Lördagen före påsk är det tradition med byastämma i Vret och Odensjö. Då brukar det bli lite bus. Odensjö byastämma fick ta emot en ny vägsten som skulle placeras väl synlig (den står numera framför kyrkmuren). Odensjöborna var ju inte sämre utan hade ordnat fina skyltar som placerades i Vretarondellen.

påsk

Påskkärringar på väg!

städning av hembygdsparken

I maj samlas vi och städar parken. Om vi har tur blir det en riktigt härlig kväll som denna. Vindstilla och utan regn. När man är många går det fort att räfsa och städa undan. Ett roligt sätt att träffas på. Och som slutkläm fikar vi förstås!

gökotta

Varje år bjuder Lidhult, Odensjö eller Vrå hembygdsföreningar in till gökotta. 2013 var det Odensjös tur. Vandringen gick bort till gravfältet. Det var en härlig morgon! Tipspromenad hör till och så kaffekorg förstås.

Nationaldagsfirande och högtidlig invigning av ladan!

Nationaldagen fick denna gång en extra knorr! Ladan invigdes. Det stora arbetet med att flytta ladan från Smeagården till hembygdsparken, bygga upp den och inreda var färdigt!

hembygdsparken sommaren 2013

Årets sommarfest blev en riktig höjdare! Kalle Moreaus höll en uppskattad konsert. Inför festen for Odensjöbor runt på både Unnaryds och Vrås marknader för att göra reklam och sälja biljetter.
Visst är det roligt när ett brudpar väljer att ta sina bröllopsfoton i parken!

styrelsemöte

Hembygdsföreningens styrelsemöte är alltid trevliga. Denna dag var det extra trevligt eftersom vi höll det i den nyrenoverade Medelbergsstugan. Under vintern/våren hade parkgruppen jobbat med målning och tapetsering. Björn Lindestam utförde själva stänkmålningen - som inte bara gav ett fint resultat utan även en rolig historia! Be gärna Björn berätta någon gång .

årets utställningar i Hembygdsparken

I ladan visade Ingmar Andersson ett urval av Erik Roséns bilder. I magasinet var det tema "Från kafferep till fika". På Bolmendagen serverades ett riktigt kafferep i parken.

julen

I december reser man byagranar i bland annat Vret, Odensjö, Björkenäs. De lyser upp när det är som mörkast. Den andra söndagen i december var det extra julstämning i Odensjö. På Tallklinten var det julbasar och i hembygdsparken kunde barnen pyssla och träffa jultomten.
flytten av ladan

sommarfesten

veteranmotorträffen

kaninhoppning

musik vid kvarnen

odensjö i dimma