Om Odensjö socken

Det var asaguden Oden som en gång gav namn åt Odensjö . Gravhögarna och Odens egen grav och källa skvallrar om socknen uråldriga historia som du kan läsa mer om här. Vattnet har genom tusentals år satt sin prägel på livet här och här fanns också den ende båtbyggaren på Bolmens västsida. Sjöarna Unnen och Bolmen skapade vattenvägar som förband bygden, då som nu. Det skvallrar det rika båtlivet i Bolmen om.
314 personer håller liv i bygden året runt och föreningslivet och företagarlivet är mycket aktivt. På somrarna växer socknen med besökare från hela världen och konserter och arrangemang avlöser varandra, inte minst i vår hembygdspark som lockar stora svenska artister, våffelsugna söndagsgäster och gamla veteranbilar.

Odensjö socken är en del av Ljungby kommun med centralorten och industriorten Ljungby  fyra mil österut.  I närliggande Lidhult och Unnaryd hittar du all service och omsorg du inte hittar bland våra egna företagare. Längre österut ligger universitetsstaden Växjö , residensstad i Kronobergs län som vi tillhör.  Till havet och Halmstad är det fem mil och även till Hyltebruk dit många arbetspendlar. Odensjö har benen både i Halland och Kronoberg.